88 bin öğretmene eğitim

Garanti Bankası, Öğretmen Akademisi Vakfı aracılığıyla (ÖRAV) 100 bin öğretmenin eğitimi için 15 milyon liralık bütçe ayırdı. Bugüne kadar 4 bin okulda 88 bin öğretmene eğitim verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kezban KARABOĞA

VAN - Garanti Bankası, 2008 yılında kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı aracılığıyla (ÖRAV) geliştirdiği ‘Öğretmenin Sınırı Yok’ projesi kapsamında 100 bin öğretmenin eğitimine 15 milyon lira bütçe ayırdı. Türkiye’nin 81 ilinde 88 bin ilkokul öğretmenine eğitim verildi. Devlet okulları özel okullarda çalışan öğretmenlere verilen eğitimler için yaklaşık 20 bin bireysel öğretmen de bu eğitimi almak için sırada bekliyor. Garanti Bankası, eğitimler için Amerikalı PLS firmasıyla anlaştı. Bu eğitim soru sorarak öğrenme, demokratik sınıf içi eğitimi gibi farklı modülleri kapsıyor. Gönüllülük sistemine dayalı. Amerika’da sıkça kullanılan bir ders verme tekniği.

“600 bin öğretmene eğitim verebiliriz”

Eğitim alanında özellikle öğretmenlerin eğitimi üzerine yoğunlaştıklarını ve öğretmenler konusunun üzerinde çalıştıklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Türkiye’nin 81 iline kendi eğitmen kadrolarımızla gittik. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin tahsis ettiği okulların salonlarında 88 bin ilkokul öğretmenine yaklaşık 2.5 gün süren eğitimler verdik. Türkiye’de yaklaşık 600 bin ilkokul öğretmeni var. İlk etaptaki hedefimiz 100 bin öğretmendi ama teorik olarak 600 bin ilkokul öğretmenine bu eğitimleri verebiliriz. 

Eğitim sonunda öğretmenlere MEB tarafından sertifika veriliyor. 88 bin öğretmene ulaştığımızda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız 5 yıllık protokolümüz bitti. Şimdi protokolün uzatılması için MEB’dan haber bekliyoruz. Protokolümüz yenilediği anda yeni bütçelerle projemize devam edeceğiz” dedi. 

Garanti Bankası’nın yine ÖRSAV aracılığıyla gerçekleştirdiği ve 2011 yılında Van’ın Erciş ilçesinde yaşanan depremin ardından yapımını üstlendiği ‘Garanti Erciş Öğretmen Lojmanı’ da açıldı. Erciş’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın tahsis ettiği 4 bin 40 m2 alanda inşa edilen lojmanda 2+2 ve 1+1 daireler olmak üzere toplam 20 daire yer alıyor. Yapımı 1 yılda tamamlanan lojmanlar depremde zarar gören öğretmenlere tahsis edilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. Garanti Bankası lojmanların yapımı için 2.5 milyon lira yatırım yaptı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Öğretmen lojmanında yola çıkış noktamız Van Erciş depremiydi. MEB’na ne yapabiliriz diye sorduk. MEB, öğretmen lojmanı yapmamızı önerdi. Kabul ettik. ÖRAV kapsamında gerçekleştirdiğimiz öğretmenlerimizin eğitimi için gerçekleştirdiğimiz ‘Öğretmenin Sınırı Yok’ projemizin tamamlayıcısı olarak öğretmen lojmanı yapmaya karar verdik” dedi.

Bin okul müdürüne yönetici eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığıyla yaptıkları protokol kapsamında, Eğitim Yöneticisi Geliştirme Projesi (EYGEP) gerçekleştirdiklerini belirten Karadere, “Okul yöneticilerinin eğitimi projesinde ÖRAV’a JP Morgan sponsor oldu. Bugüne kadar İstanbul ve İzmir 800 okul yöneticisi eğitim aldı. Yakında Ankara’da başlıyoruz. Ankara’da da 200 yöneticimiz bu eğitimden geçecek. Böylece protokol kapsamında hedeflediğimiz bin okul yöneticisinin eğitimi tamamlamış olacağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir