'Sanayinin üniversitedeki bilgiye ihtiyacı var'

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, sanayinin üniversitedeki imkan ve bilgiye ihtiyaç duyduğunu belirterek, üniversitenin bazı bölümlerini OSB'de açması çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖZÜM ÖRS

ANKARA - Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Atılım Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, üniversite -sanayi işbirliği çağrısında bulundu. Sanayinin, üniversitedeki imkanlara ve bilgiye ihtiyaç duyduğunu dile getiren Tuncay, üniversitenin bazı bölümlerinin OSB’de kurulması önerisinde bulundu. Tuncay, “Gelin bizim bölgemizde haritanın üzerine parmağınızı koyun, size orada yer tahsis edelim” diye konuştu. 

Atılım Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Günü’nün 4’üncüsü düzenlendi. Etkinlik kapsamında, proje takımlarında yer alan öğrenciler, proje danışmanı öğretim elemanlarının mentorlüğünde gerçekleştirdikleri çalışmaları, projelerden edindikleri deneyimleri ve elde ettikleri sonuçları paylaşıyor. 

Öğrencilerimiz, sanayi ile bir araya geliyor 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, gerçekleştirilen projeler ile öğrenciler arasında Ar-Ge ve araştırma yapma kültürünün yaygınlaştığını, aynı zamanda öğrencilerin sanayiciler ile bir araya geldiklerini ve tanışma imkanı elde ettiklerini kaydetti. Özgenoğlu “Geçtiğimiz yıl projelerimizi OSTİM’de sergiledik ve sanayicilerin görmesini sağladık. Öğrenciler yeni fikirler geliştiriyor ve sanayiye uygulanmasını istiyor” dedi. Bu projelerin öğrencilerin kariyer dosyalarında da yer aldığını belirten Özgenoğlu, “Bizim çocuklarımız tornavida tutmasını biliyorlar. Teorik bilgileri, pratik uygulamaya aktarıyorlar. İş aramaya gittiklerinde de bir adım önde oluyorlar” dedi. 

Bir ya da iki bölümünüzü bölgemizde kuralım 

Açılış konuşmalarının ardından “İş Dünyasının Öğrencilere Tavsiyeleri” konulu panel gerçekleşti. 

Panelde de konuşan Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Anişmak firmasının Kurucusu Hüseyin Kutsi Tuncay, Atılım Üniversitesi ile sanayinin işbirliği yapmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Üniversite yönetmine "Gelin bizim bölgemizde haritanın üzerine parmağınızı koyun, size orada yer tahsis edelim, mekatronik bölümünü bölgeye getirelim, uygulamalı eğitim yapalım" çağrısında bulunan Tuncay, şu görüşleri dile getirdi: "Üniversite -sanayi işbirliği diyoruz ama hep lafta kalıyor. Bizim sizin imkanlarınıza ihtiyacımız var. Biz, sizdeki programlara, sizdeki teknolojiye, sizdeki bilgiye ulaşamıyoruz. Ancak sizdeki imkanları kullanmaya ihtiyacımız var. O zaman, bir ya da iki tane bölümünüzü bölgede kuracağız ve sizlerle biz orada buluşacağız. Bizler de sizlere kendi imkanlarımızı sunacağız. Bu şekilde sanayi üniversite işbirliğıini de etkin şekilde sağlamış olacağız.” 

Girişimci olmanızı istiyoruz 

KOSGEB Siteler Müdürlüğü TEKMER Uzmanı Dr. Hüsniye Güler, KOSGEB olarak iş dünyasına girmek isteyen girişimcilere destek verdiklerini ifade ederek “Sizlerin girişimci olmasını istiyoruz” dedi. Güler, girişimci olmak isteyenlerin KOSGEB’in, Girişimcilik Destek Programı’ndan ve Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı’ndan faydalanabileceğini kaydetti. OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Dizayn Makina Yetkilisi Behzat Zeydan, üretimi çok iyi yapan ve yüksek teknolojik ürün üreten ülkelerin dünyada söz sahibi ülkeler olduğunu belirtti. Zeydan, “Gençlerimize sahip çıkarsak, tüketim toplumunun sakıncalarını anlatırsak, bu gençlerimiz üretime yönlenecektir” dedi. 

Geçen senenin projesi İtalya’da satışa sunulacak 

Arda Makina Temsilcisi Şahan Tahtalıoğlu ise, geçtiğimiz yıl burada gerçekleştirdikleri projelerinin İtalya’dan tasarım ödülü aldığını belirterek “Ürünümüz ‘Made in Turkey’ yazısıyla İtalya’da satışa sunulabilecek bir hale geldi” dedi. Tahtalıoğlu, öğrencilerin, bu projeler ile oldukça büyük tecrübe sahibi olabildiğini sözlerine ekledi. Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özcan ise bu etkinliği desteklediklerini e paydaş olmak istediklerini ifade etti.