'DÜNYA Education', eğitimde dijital dönüşüme odaklandı

DÜNYA Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga, Türkiye’nin dijitale odaklanma konusunda birçok Avrupa ülkesinden çok daha önde olduğuna dikkat çekerek, eğitim sektöründe dijitale yöneldiklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZKAN

ANTALYA - Bünyesinde DÜNYA Gazetesi’ni de barındıran DÜNYA Şirketler Grubu’na bağlı DÜNYA Education eğitim sektöründe de öncü olma yolunda ilerliyor. Yeni okul kitapları yayınları ile tercih edilen tek marka olmayı hedefleyen DÜNYA Education’ın İngilizce ve Almanca öğretmenlerine özel düzenlediği sempozyumda, “Eğitimde dijital dönüşüm” temasına dikkat çekildi. Antalya Concorde De Luxe Resort Otel’de 3 gün boyunca düzenlenen DÜNYA Education Sempozyumu’na Türkiye genelindeki özel okullarda görev yapan 130 İngilizce öğretmeni, 50 Almanca öğretmeni katıldı. DÜNYA Education bayrağı altında düzenlenen sempozyumda, Cambridge University Press, Caramel Tree, Holmwood’s, Sunshine, Cornelsen, gibi dünyanın en önemli yayınevleri basılı, dijital ve online eğitim ürünlerini tanıttı. Amerika, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden getirilen eğitim alanında önemli konuşmacılar ise öğretmenlere eğitimde dijitalin önemini anlattı. 

“Dijital eğitime önem veriyoruz” 

DÜNYA Education Pazarlama ve Eğitim Direktörü Paul Zarraga, DÜNYA Education’ın Türkiye’de 17 yıldır Cambridge University Press ile beraber eğitim sektöründe çalıştığını belirterek, marka olarak şu anda eğitime çok önem verdiklerini söyledi. Eğitimde dijital dönüşümün öneminin altını çizen Paul Zarraga, “Bünyemize eğitimle ilgili daha fazla ürün katıyoruz. Ama değişik alanlarda da faaliyet göstermemiz gerektiğini düşünerek bünyemize dijital ürünleri de dahil ettik. Dijital ürünlere doğru yönelme olduğu için eğitim yayınlarındaki portföyümüzü de arttırdık” dedi.

“Türkiye teknolojik eğitimde başarılı” 

Artık yeni nesil öğretmenlerin hem basılı hem de dijital ürünleri tercih ettiğini vurgulayan Paul Zarraga, özel okulların markalarını daha da güçlendirmek için dijital ürünlere önem vermeye başlamasıyla DÜNYA Education olarak böyle bir çalışmaya girdiklerini anlattı. Türkiye’nin eğitimde teknolojiyi çok iyi kullandığını belirten Paul Zarraga, “Türkiye’de özel okullardaki öğretmenlerin çoğunluğu 30 yaş ve daha altında. Türkiye, dijitale odaklanma konusunda birçok Avrupa ülkesinden çok daha önde” diye konuştu.

Basılı kitaplar dijitalde kaybolmayacak 

Bu organizasyondaki amaçlarını dile getiren Paul Zarraga, özel okul pazarında rekabetin çok yüksek olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: “Buradaki amacımız markamızın eğitimde çeşitliliğe verdiği önemi göstermek. Türkiye’de ilk defa bir konferansta hem İngilizce hem de Almanca farklı salonlarda eş zamanlı sunumlar gerçekleşiyor. Her ne kadar yeni nesil dijital ürünlere yönelse de basılı kitaplar hiçbir zaman ölmeyecek. Ancak bir kitap ile dijital ürünün içeriği aynı olmamalı. Kitap ile dijital ürünün içeriğinin farklı olması gerekir. Biz de o yöne doğru gidiyoruz.”