Zammı uygulamadan önce halka soracak

New York Belediyesi, metro ulaşımına yapılması planlanan zammı uygulamadan önce halka sormak amacıyla dört seçenekli bir plan oluşturdu. Zam planı herkesin katılabileceği toplantılarda sekiz kez tartışılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
NEW YORK - New Yorklular için günlük hayatın vazgeçilmezi olan metro ulaşımına zam yapmaya hazırlanan New York Belediyesi, bu zor kararı uygulamadan önce halka sormak amacıyla dört seçenekli bir plan oluşturdu. Zam planı herkesin katılabileceği toplantılarda sekiz kez tartışıldıktan sonra son şeklini alıp uygulanacak. 
Dört farklı zam seçeneği taslak halinde Kasım ayındaki Belediye Meclisi toplantılarında kamuoyuna sunulacak. İsteyen herkesin katılabileceği açık oturum formatındaki bu toplantılar, sekiz kez yapılacak. New York Belediyesi bütçe açığını izah edip, halkın görüş ve önerileri doğrultusunda zamları şekillendirmek istiyor. Daha sonra bu plan onay için Belediye Meclisine gönderilecek, Mart 2013'ten itibaren de geçerli olacak. 
Aylık abone, haftalık kart, sınırsız kullanım ve tek geçişlik kart gibi alternatiflerin her birine değişen oranlarda artış yapılması olası. Manhattan, Bronx, Brooklyn ve Queens başta olmak üzere eyaleti kapsayan geniş bir şebekede hizmet veren New York metrosu son beş yıl içinde dördüncü kez zamlanmış olacak. 
New York Belediyesi kısa bir süre önce yine halka açık bir toplantı yaparak, New York La Guardia havaalanına giden otobüs seferlerinin daha etkili olabilmesi konusunda vatandaşın memnuniyet ve şikayetlerini dinlemişti. Bu toplantıda dile getirilen öneriler doğrultusunda havaalanı otobüs seferlerinin saat ve duraklarına ilişkin yeni düzenlemenin yanı sıra ilave otobüs hatları açılabileceği belirtiliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir