Yunanistan'da olağanüstü hal ilan edildi! Volos'ta tonlarca ölü balık deniz yüzeyini kapladı

Yunanistan'da tonlarca ölü balığın deniz yüzeyini kapladığı Volos kentinde olağanüstü hal ilan edildi. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığı, bölgede 27 Ağustos'tan bu yana devam eden temizlik çalışmalarına rağmen, yaşanan ekolojik felaketin kamu sağlığı üzerinde yaratığı endişe ile ekonomide ve turizmde neden olduğu zarar sebebiyle, kentte ilan edilen olağanüstü halin 1 ay sürmesine karar verildi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülke basınında çıkan haberlerde, balıkların Volos kenti yakınlarında bulunan Karla Gölü'nden geldiği belirtilirken, gölün 1962'de sıtmayla mücadele kapsamında kurutulduğu ancak geçen yıl bölgedeki sağanak yağışlar ve beraberinde gelen sellerin gölün tekrar dolmasına neden olduğu aktarılmıştı.

Uzmanlara göre, göl suları tatlı su balıklarını Volos kentinin bulunduğu Pagasit Körfezi'ne itmiş ve bu durum balık ölümlerine yol açmıştı. Kilometrelerce uzanan ölü balık yığınlarından 100 tonun üzerinde balık özel araçlarla toplanmıştı.

Volos sahilinde 27 Ağustos'ta binlerce ölü balık deniz yüzeyini kaplaması üzerine savcılık bölgede deniz suyu kirliliğini ve balıkların ölüm nedenini belirlemek için soruşturma başlatmıştı.