Yunanistan AB'den çıkartılabilir

Fransız Bakan Leonetti, Yunanistan'ın kurtarma planını kabul etmezse AB'den çıkartılabileceğini söyledi. Bu arada Yunanistan Maliye Bakanlığı, referandumdan vazgeçildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CANNES - Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean Leonetti, AB tarafından kabul edilen kurtarma planının kabul etmemesi halinde Yunanistan'ın euro para birimi dışında, AB'den de çıkartılabileceği uyarısında bulundu.

G-20 zirvesi sırasında Europe 1 radyo kanalının sorularını yanıtlayan Leonette, "Planı kabul etmemek eurodan ve AB'den de çıkmayı gündeme getirebilir"ifadesini kullandı.

Bu tür bir gelişmeyi arzu etmediklerini kaydeden Fransız bakan, Yunanistan'ın euro para biriminden ve AB'de çıkmasının, euro bölgesinin istikrarsızlığına yol açmayacağını söyledi.

Referandumdan vazgeçildi

Bu arada Yunanistan Maliye Bakanlığı, AB mali yardımını referanduma götürme planından vazgeçildiğini bildirdi.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Komisyonunun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn Ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile yaptığı telefon görüşmesinde, referandum planından vazgeçtiklerini aktardı.

Açıklamada, "Venizelos, muhataplarını referandum yapılmayacağı kararı konusunda bilgilendirdi" denildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir