Venezuela'da 'darbe' tutuklaması

Venezuela'da emekli bir hava kuvvetleri generali, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu darbeyle devirmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Venezuela Parlamento Başkanı Diosdado Cabello, bir televizyon programında, darbe planı yapan generalin, 11 askeri görevli, 2 muhalefet üyesi ve 1 iş adamıyla birlikte hareket ettiğini açıkladı. Cabello, darbe planı yaptığı tespit edilen generalin ve yanındakilerin tutuklandığını belirtti.

Cabello, darbe planıyla ilgisi bulunanlardan ele geçirildiğini belirttiği silah fotoğraflarını göstererek, darbe planı yapanların savunma bakanlığı ve devlet destekli haber kanalı Telesur'u bombalamayı da planladığını öne sürdü.

Maduro: ABD yönetiyordu

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Demokrasi ve ülkemizin istikrarına yönelik darbe girişimini engelledik" dedi.

Venezuelalı lider, darbenin ABD tarafından yönetildiğini ileri sürdü.

Maduro, darbe planının başkanlık sarayı veya başka bir üst düzey hedefe saldırıyı da kapsadığını söyledi.

Cuntanın Hava Kuvvetleri'nde oluşturulduğunu söyleyen Maduro, gözaltına alınan subaylardan birinin adının "Hernandez", takma adının ise "el Oso" (Ayı) olduğunu belirtti.

Darbenin 12 ve 13 Şubat'ta anma törenlerinde başlatılacağını, Tucano tipi uçaklarla başkanlık sarayına saldırılacağını söyleyen Maduro, darbe planının istihbarat servisi tarafından ortaya çıkartıldığını vurguladı.

Muhalefin sözcüsü Jesus Torrealba ise iddiaları yalanlayarak, hükümetin ülkenin kötüye giden durumunu gizlemek için bu gibi şeyleri uydurduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Maduro, Haziran 2013'te göreve gelmesinden bugüne kadar, kendisine karşı çok sayıda suikast ve darbe girişiminde bulunulduğunu iddia etti.