Ukrayna durmuyor: 24 saatte 162 ölü!

Ukrayna'nın doğusunda aylardır süren çatışmalarda tarafların kayıpları giderek büyüyor. Yapılan açıklamaya göre son 24 saat içerisinde çatışmalarda 157'si ayrılıkçı toplam 162 kişi öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında son 24 saatte çıkan çatışmalarda, 157 ayrılıkçının ve 5 Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi. 

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların saldırılarının son dönemde Uglegorsk ve Debaltsevo'ya yoğunlaştığı, son 24 saatte Sanzharovka, Kommuna, Redkodub, Çernuhino, Zolotoe, Popastnaya ve Novoorlovka kasabalarının da ayrılıkçıların saldırılarına uğradığı kaydedildi. 

Açıklamaya göre, çatışmalarda 5 asker hayatını kaybetti, 27 askern de yaralandı. 

Açıklamada, büyük kayıplar veren ayrılıkçıların, Debaltsevo'da 84 olmak üzere dün toplam 157 kayıp verdiği belirtilirken, 281 ayrılıkçının ise yaralandığı ifade edildi. Açıklamaya göre, gün boyu hükümet güçlerinin konuşlandığı noktalara 73 kez ateş açan ayrılıkçılara ait 1 çok namlulu ağır silah, 4 top, 18 zırhlı askeri araç ve 4 aracın da hükümet güçleri tarafından yok edildi.