Uçağın iletişimi kasten devredışı bırakılmış

Malezya Başbakanı Rezak, ''Araştırmacılar, uçakla iletişimin kasten devredışı bırakıldığına inanıyor'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUALA LUMPUR- Malezya Başbakanı Necip Rezak, 8 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatıyla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan uçakla iletişimin kasten devredışı bırakıldığını söyledi.

Rezak, düzenlediği basın toplantısında, elde ettikleri yeni bilgilerin, MH 370 sefer sayılı yolcu uçağın bulunmasıyla ilgili çalışmalarda yeni bir aşamaya geçişi sağlayacağını belirtti.

Uçağın, hava kontrolüyle iletişiminin kesildiği ilk bölge olan Güney Çin Denizi'ndeki çalışmaların sona erdiğini dile getiren Rezak, uçağı arama çalışmalarının Hint Okyanusu'nda yoğunlaşacağını ifade etti.

Başbakan Rezak, ''Araştırmacılar, uçakla iletişimin kasten devre dışı bırakıldığına inanıyor. Uçağın bulunması için yeni tespit edilen koridorlarda iz sürülecek. Yeni koridorlar elimizdeki uydu görüntüleriyle belirlendi. Bu yeni hatlar, Kazakistan ve Türkmenistan sınırından Tayland'ın kuzeyine, Hint Okyanusu'nun güneyinden Endonezya'nın güneyine kadar olacak geniş bir alan'' diye konuştu.

Boeing 777 yolcu uçağının 8 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcusu ve 12 mürettebatla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolmasından bu yana çeşitli iddialar ortaya atılıyor. 

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın, batıda Malakka Boğazı'na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü. 

Güney Çin Denizi'ndeki yaklaşık 92 bin kilometrekarelik alanda yapılan arama çalışmaları, 12 ülkeden 42 gemi, 39 uçak ve çok sayıda görevlinin katılımıyla devam ediyor. Çalışmalara katılan ülkeler arasında Avustralya, Vietnam, Çin, Endonezya, Tayland, ABD, Yeni Zelanda, Singapur, Filipinler, Japonya ve Brunei bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir