Türk cinayetlerine en az 20 kişi yardım etmiş

Der Spiegel, Almanya'da Türkleri öldüren neonazilere en az 20 kişinin yardım ettiğini öne sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman "Der Spiegel" dergisi, ülkede 2000 yılından beri 8 Türk ve 1 Yunan'ı öldürdüğü ortaya çıkan aşırı sağcılara en az 20 kişinin yardım ettiği iddiasını ortaya attı.

Derginin haberinde, intihar eden Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos ile polise teslim olan Beate Zschaepe ile ilgili araştırmalarda ortaya çıkan cinayetlere ilişkin DVD'lerin hazırlanmasına birçok aşırı sağcının yardım ettiğinin tahmin edildiği belirtildi.

Haberde ayrıca, 1990'lı yılların sonunda en az 3 aşırı sağcının Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi adına muhbir olarak çalışmış olduğu kaydedildi.

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan bir haberde de, Sol Parti Thüringen Eyalet Meclisi Üyesi Kerstin Köditz'in tahminlerine göre 5 kişinin DVD'lerin hazırlanmasında aşırı sağcı katillere yardım etmiş olduğu ifade edildi.

Köditz, bu kişilerden 4'ünün bir ikiz çift olduğunu ve bu ikizlerden birinin eşiyle birlikte DVD'nin hazırlanmasına doğrudan katılmış olduğunun tahmin edildiğini belirtirken, "Hamburger Morgenpost" gazetesi de, bu çiftin adının Andre E. ve Susann E. olduğunu yazdı.

Haberde ayrıca, Federal Suç Dairesi (BKA) Başkanı Jörg Ziercke'nin de, artık bir "terör örgütü ağından" söz etmeye başladığı ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir