Suriye'ye gereken cevap verildi

Davutoğlu, "Suriye'de, Türk temsilciliklerine yapılan saldırılar diplomatik anlamda gerekli cevabı gördü" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de hafta sonunda Türk diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırıların diplomatik anlamda cevabını gördüğünü ve bu saldırılara karşı en kararlı tutumu alacaklarını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesinin görüşülmesi sırasında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Suriye yönetimine sesleniyorum: Dün ve evvelsi gün başkonsolosluk ve büyükelçiliğe yapılan saldırılar diplomatik anlamda gerekli cevabı görmüştür. Bu saldırılara karşı en kararlı tutumu alacağız ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında yer alacağız" dedi.

Arap Birliği'nin son aldığı kararların, birlikte istişare de ettikleri, doğru kararlar olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Çünkü artık bu mesajın Suriye yönetimine iletilmesi gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin politikası net ve açık

Fas'ta Arap Ligi ile Türk-Arap forumu toplantısında bu kararları ele alacaklarını kaydeden Davutoğlu, bundan sonra Suriye yönetiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti sona erdirmesi ve reformları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini dile getirdi. Davutoğlu, "Türkiye'nin bu konuda politikası net ve açıktır. Halkın haklı taleplerinin yanında yer alacağız ve Suriye yönetiminin bu baskısı karşısında da gerekli bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceğiz" diye konuştu.

Suriye Dışişleri'nden Türkiye'ye özür

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, ülkedeki diplomatik misyonlara düzenlenen saldırılar için özür diledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, "Dışişleri Bakanı olarak, yabancı misyonlara yapılan bu saldırılar için özür diliyorum" dedi. Viyana Sözleşmesi çerçevesinde elçiliklerin güvenliğinden sorumlu olduklarını belirten El Muallim, bu olayların tekrarlanmayacağını umduğunu söyledi.

Arap Birliği'nin önceki gün Suriye'nin üyeliğini askıya almasının ardından Suriye'deki Türk, Suudi Arabistan ve Fransız diplomatik misyonları hükümet yanlısı oldukları belirtilen sopalı ve bıçaklı büyük bir grubun saldırısına uğramıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir