Son Dakika: Donald Trump'a suikast girişimi! Saldırganın kimliği belli oldu: Thomas Matthew Crooks

Son Dakika Haberi: Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım seçimlerinde yeniden aday olacak Cumhuriyetçi Donald Trump'a silahlı saldırı düzenleyen kişinin kimliği belli oldu. FBI saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FBI, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı silahla kulağından yaralayan saldırganın kimliğini kamuoyuyla paylaştı.

FBI'dan yapılan açıklamada saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi.

Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırgan Gizli Servis elemanları tarafından öldürüldü. Saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthews Crooks olduğu açıklandı.

Thomas Matthew Crooks'un saldırıyı gerçekleştirdiği Butles kasabasına 70 kilometre mesafedeki Bethel Park bölgesinden olduğu ifade edildi.

FBI açıklamasında, "Bu aktif ve devam eden bir soruşturma ve soruşturmaya yardımcı olabilecek bilgilere sahip olan herkesin çevrimiçi olarak fotoğraf veya video göndermesi teşvik edilmektedir" denildi.

Thomas Matthew Crooks, Donald Trump'a bir binanın üzerinden ateş açtıktan sonra güvenlik güçler tarafından vurularak öldürüldü.

Thomas Matthew Crooks kimdir?

The New York Times’ın haberine göre; seçmen kayıtları Crooks'un Cumhuriyetçi olarak kayıtlı olduğunu yansıtsa da federal kampanya finansmanı kayıtları, Ocak 2021'de Demokrat bağış platformu ActBlue aracılığıyla liberal bir seçmen katılım grubu olan Progressive Turnout Project'e 15 dolar bağış yaptığını gösteriyor.

Gizli Servis'e göre Crooks, Trump'ın konuşma yaptığı açık hava miting alanının dışında "yüksek bir konumdan" ateş ettikten sonra öldürüldü. İki Emniyet yetkilisine göre kolluk kuvvetleri, saldırgan olduğuna inandıkları beyaz bir adamın cesedinin yanında AR-15 tipi yarı otomatik bir tüfek ele geçirdi.

Batı Pennsylvania'daki The Tribune-Review'e göre Crooks, yaklaşık 1.400 öğrencisi olan Bethel Park Lisesi'nden 2022 yılında mezun oldu ve o yıl Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi'nden 500 dolarlık bir "yıldız ödülü" almış görünüyor.

2022'deki mezuniyet töreninin internetteki bir kaydında Crooks, adı okunduktan sonra mütevazı bir alkışla sahneden geçerken görülüyor.

Siyah mezuniyet cübbesi giymiş gözlüklü, ince yapılı genç bir adam, bir okul yetkilisiyle kısa bir süre poz verdikten sonra diplomasını alıyor.