Sınırdaki gerginlik iç turizmi olumsuz etkiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ZAHO - Irak-Suriye sınırının Peşmerge kontrolündeki kuzey kesiminin, Irak merkezi ordusu tarafından denetim altına alınmak istenmesi üzerine Peşmerge ve merkezi ordu arasında yaşanan gerginlik iç turizmi olumsuz etkiliyor.
Rabia sınır kapısına kadar gelen Irak merkezi ordusunun burada Peşmergelerle karşı karşıya gelmesi nedeniyle özellikle Irak'ın güneyinden gelen Arapların sayısında yüzde 60 düşüş yaşandığı belirtildi.
Zaho ve Duhok kentlerinde bulunan otel işletmecileri, geçtiğimiz yıllara oranla turist sayısında büyük bir düşüş meydana geldiğini belirterek, bunda son günlerde Irak merkezi ordusu ile Peşmergelerin karşı karşıya gelmesinin etkili olduğunu kaydettiler.
Geçen yıllarda bayrama yakın dönemlerde otellerdeki doluluk oranının yüzde 100 olduğunu kaydeden işletmeciler, "Bu yıl ise Irak merkezi hükümetinin tavırları ve Irak merkezi ordusu ile Peşmergelerin karşı karşıya gelmesi nedeniyle doluluk oranı yüzde 40 civarında. Bu durumdan, başta oteller olmak üzere tüm esnaf olumsuz etkilenmektedir. Irak merkezi hükümetinin tutum ve davranışlarını gözden geçirmesini istiyoruz. Umarız önümüzdeki günlerde bu sorun çözülür" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir