Roma'yı savaş alanına çevirdiler

İtalya'da barışçıl başlayan "Öfkeliler"in protestosu olaylı bitti. Aralarında polislerin de bulunduğu 70 kişinin yaralandığı olaylarda, 12 kişi tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA -İtalyan "Öfkeliler"in dünkü protesto yürüyüşünün ardından San Giovanni meydanı ve çevresinin savaş alanına döndüğü gözlendi.

Barışçıl bir şekilde başladıktan sonra provokatör grupların etkisiyle şiddet eylemine dönüşen "Öfkeliler"in (Indignati) protestosunun yaşandığı yerler, büyük bir çatışmanın izlerini taşıyor.

Çok sayıda aracın yakıldığı, çevredeki iş yerlerinin, özellikle bankaların vitrinlerine zarar verildiği, kaldırımların kırıldığı görülüyor.Cavour caddesi, San Giovanni meydanı ve çevresinde Roma Belediyesi tarafından başlatılan temizlik çalışmaları doğrultusunda, dünkü şiddet olaylarının izleri silinmeye çalışılıyor.

San Giovanni meydanında, polisle yaklaşık 6 saat çatışan eylemcilerin kaç arabayı ateşe verdiği henüz netleşmedi. Yakılan araçlardan birinin İtalyan Jandarması'nın operasyonel aracı olduğu belirtildi. Şehir merkezini savaş alanına döndüren ve ateşe verilen arabalar sebebiyle Roma semalarının siyah dumanla kaplandığı gösterilerin maddi bilançosu ise henüz belirlenmedi, ancak zararın milyonlarca euro olacağı yorumları yapılıyor.

Aralarında polislerin de bulunduğu 70 kişinin yaralandığı olaylarda, 12 kişinin tutuklandığı bilgisi basına yansıdı. Yaralılardan üçünün durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İtalyan yetkililer, olayları kınadığını ve kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir