Reuters: Yunanistan mahkemesi Ali Yeşildağ'ın iadesini onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla gündem olan iş insanı Ali Yeşildağ'ın, iltica beklerken Türkiye'ye iadesinin onaylandığı iddia edildi. Reuters'a konuşan kaynaklardan biri, Yeşildağ'ın iadesinin AİHM tarafından 23 Ağustos'a kadar askıya alınmasına karar verildiğini ve davanın yeniden inceleneceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunansitan'ın, video paylaşım platformu YouTube'da Erdoğan ve ailesini yolsuzluk ve rüşvetle suçlayan iş insanı Ali Yeşildağ'ın, Türkiye'ye iadesine karar verdiği iddia edildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Yunanistan Danıştay'ının, adam öldürme, soyguna teşebbüs ve silah bulundurma gibi suçlardan hapis cezasını çekmek üzere Ankara tarafından aranan Yeşildağ'ın iadesi lehinde karar verdiğini öne sürdü.

Habere göre, bir dönem Erdoğan'a yakın bir isim olan Yeşildağ'ın mahkeme belgelerinde, kendisine verilen hapis cezalarının bir kısmını çektiği ve geri kalanı için af çıkarıldığı yer aldı.

Yeşildağ'ın avukatlarından Thanassis Kampagiannis, "Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesi hayatını riske atacaktır" ifadesinde bulunurken Reuters'a konuşan kaynaklardan biri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Yeşildağ'ın iadesinin 23 Ağustos'a kadar askıya alınmasına karar verdiğini ve davanın yeniden inceleneceğini söyledi.

Yunanistan-Türkiye sınırında tutuklanmıştı

Türkiye'de hayatının tehlikede olacağını savunarak Yunanistan'a yaptığı sığınma talebinin sonuçlanmasını bekleyen 54 yaşındaki Ali Yeşildağ, Yunanistan-Türkiye sınırına yakın Evros kasabasında tutuklanmıştı.

Yunan polis yetkilileri, 1986 yılında Türk mahkemeleri tarafından mahkum edildiği suçlar nedeniyle Interpol ihbarı üzerine aranan Yeşildağ'ın Türkiye tarafından iadesinin talep edildiğini söylemişti.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi'nin Türkiye'ye iadesi yönünde karar vermesi üzerine Yeşildağ, temyiz başvurusunda bulunmuştu.