Paris'te ikinci rehine krizi: En az 2 ölü

Paris'in doğusunda bir markette düzenlenen baskında 2 kişi öldü. Saldırgan beş kişiyi rehin aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa peş peşe gelen rehine kriziyle sarsılıyor. Önce Dammartin'de bir matbaada daha sonra da Paris'in doğusunda bir markette rehine krizi yaşanıyor. 

Charlie Hebdo saldırısı şüphelileri Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda bir rehine ile kapana kıstırılmasının ardından kentte ikinci rehine krizi patlak verdi. Bu kez Paris in 20. bölgesi Porte de vincennes semtinde Yahudilere uygun gıda satan "koşer" markete giren saldırgan içeride bulunanları rehin aldı. Saldırganın dün Paris'te, bir kadın polis memurunu öldüren kişi olduğundan şüpheleniliyor. Fransız haber ajansı AFP, olayda en az iki kişinin öldürüldüğünü duyurdu. 

Rehineler arasında kadın ve çocuklar var

Paris'in doğusundaki Porte de Vincennes semtinde yaşanan olayda saldırganın beş kişiyi rehin aldığı ifade edildi. Rehineler arasında bir kadın ile bir çocuk olduğu bildirildi. Olay yerine anti terör birimleri gönderildi.

'Kuşatmayı kaldırın'

Fransız basını , saldırganın isminin Amedy Coulibaly olduğunu yazdı. İddialara göre 32 yaşındaki saldırgan, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" dedi. Koşer marketi silahla basan saldırgan, Fransız polisine talebini iletti. Saldırgan, Cezayirli Kuaşi kardeşlere yönelik kuşatmanın kaldırılmasını talep etti.  Charlie Hebdo saldırısının şüphelileri Kuaşi kardeşler,  Dammartin-en- Goele kasabasında polis kuşatması altındalar. 

"Saldırgan aynı örgüt mensubu"

Olayla ilgili uluslararası haber ajanslarına konuşan bir polis memuru, son baskının da Charlie Hebdo ve dün bir polisin öldürüldüğü saldırıyla ilgisi olduğunu ve saldırganların aynı radikal İslamcı örgüte mensup olduğunu söyledi.  

Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve sivillerin rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu.

ccccc.jpg

Paris Emniyeti , dün bir polis memurunu vuranların kimliklerini belirledi. Koşer market saldırısının  Amedy Coulibaly tarafından yapıldığı sanılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir