Mübarek aday olmayacak

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, eylülde yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, eylülde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma niyetinin bulunmadığını söyledi. Mübarek'in açıklamaları göstericileri ikna edemedi.

Mübarek, istifa etmesi yönünde yapılan gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirtti.

İktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade eden Mübarek, "Mısır'da ölmeyi tercih ettiğini" söyledi. Mübarek, istifası için düzenlenen protesto gösterilerinin ardından televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmada, "Bugünkü koşulları dikkate almadan bir dönem daha cumhurbaşkanı adayı olmaya asla niyetlenmedim. Bugün sizinle konuşan Hüsnü Mübarek, Mısır'a ve halkına yıllarca hizmet ederken başarılarından gurur duyuyor. Burası benim ülkem, burası yaşadığım yer, savaştım ve toprağını, bağımsızlığını, çıkarlarını savundum ve toprağında öleceğim" dedi.

Anayasal değişiklikler için çaba göstereceğini belirten Mübarek, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için katı seçilme kurallarını hafifletmek istediğini söyledi. Hüsnü Mübarek, iktidarının bundan sonraki birkaç ayını barışçıl bir iktidar değişikliğine ayıracağını ifade etti.

Mısır'da göstericiler Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in açıklamalarından ikna olmadı. Hüsnü Mübarek'in eylül ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalacağını belirttiği televizyondaki konuşmasından sonra başkent Kahire'nin merkezinde toplanan göstericiler, Mübarek'in acilen gitmesini istediklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir