Moody's'ten Türk şirketlerine uyarı

Moody's Türk şirketleri için ihtiyatlı görünüme rağmen durağan olduklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk şirketleri için ihtiyatlı görünüme rağmen durağan olduklarını, bu durumun Türk şirketlerinin gelecek 12-18 ayda varlık kalitelerinin etkileme potansiyeline sahip risk faktörlerini yansıttığını bildirdi. 
Moody's Başkan Yardımcısı Martin Kohlhase yaptığı açıklamada, "Finansal olmayan Türk şirketleri için durağan görünümümüz, not verdiğimiz şirketlerin, Türk ekonomisinde 2012'de yaşanacak yüzde 2.5-3.5 seviyesinde ılımlı büyümeden fayda sağlayacakları beklentimizi temel alıyor. Bununla birlikte Türk şirketleri için görünümümüz, kredi kalitelerini etkileyebilecek çeşitli risk faktörlerinin sonucu olarak ihtiyatlı. Bu riskler finansal piyasa oynaklığı, yeniden finansman ve büyüme ile ilişkili" diye konuştu. 
Moody's raporunda açık bir ekonomi olarak Türkiye'nin dünya ticaretinde ve doğrudan yabancı sermaye akışlarında yavaşlamanın etkilerine karşı kırılgan olduğunu, olay riskinde artışın Türk ekonomisinin performansını etkileyebileceğini vurguladı. Moody's ayrıca, Türk Lirası'nın değer kaybetmeye devam etmesi halinde borç geri ödeme ve servisinin daha zor hale gelebileceğini, Türk şirketlerinin yerel bankaların kısa vadeli taahhütsüz kredi hatlarına aşırı bağımlılıkları nedeniyle yeniden finansman risklerine karşı kırılgan oldukları da ifade etti. 
Bu konularda ilginizi çekebilir