Moody's'in zamanlaması şaşırtıcı

Rehn, Yunanistan'ın kredi notunun indirme zamanlamasının şaşırtıcı ve talihsiz olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STRASBURG - Avrupa Birliği'nin (AB) ekonomik işler ve ortak para birimi eurodan sorumlu komiseri Olli Rehn, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Yunanistan'ın kredi notunu indirme zamanlamasının şaşırtıcı ve talihsiz olduğunu belirtti.

Rehn Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın kamu maliyesine istikrar kazandırmak için aldığı önlemlere rağmen, Moody's'in kararının şaşırtıcı bir zamanda geldiğini vurgulayarak, kararın, Yunanistan, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ülkenin makroekonomik uyum programı üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından geldiğine dikkat çekti.

Yunanistan Hükümeti tarafından alınan önlemlerin, istatistik sistemini reforme etmek, kamu maliyesine istikrar kazandırmak ve uzun vadede sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sağlamak konusunda kararlılığı yansıttığına işaret eden Rehn, Moody's'in kararının Yunanistan tahvillerinin performansıyla uyuşmadığını ifade etti.

Moody's'den dün yapılan açıklamada, Yunanistan'ın "A3" olan kredi notunun dört basamak birden indirilerek "Ba1"e çekildiği, görünümünün ise durağan olarak belirlendiği duyurulmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir