Moody's Mısır'ın notunu düşürdü

Moody's Mısır'ın "Ba2" olan devlet tahvili kredi notunu bir kademe indirerek "Ba3"e çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Mısır'ın "Ba2" olan devlet tahvili kredi notunu bir kademe indirerek "Ba3"e çekti, görünümünü ise "negatif" olarak belirledi.

Kuruluştan yapılan açıklamada kararın, ülkede 31 Ocaktan bu yana devam eden politik belirsizliği, etkin ve istikralı bir hükümete geçişin başarılıp başarılamayacağına yönelik endişeleri ve politik istikrarsızlığın ülkenin genel ekonomik performansına olan olumsuz etkisini yansıttığı belirtildi.

Bu kararla, son iki ayda ikinci kez Mısır'ın kredi notunu düşüren Moody's, son olarak 31 Ocakta ülkenin "Ba1" olan kredi notunu bir basamak düşürerek "Ba2"ye çekmiş, "durağan" olan görünümünü ise "negatif" olarak revize etmişti.

Kuruluş, kararda, Mısır'daki politik risklerin son dönemde ciddi şekilde artmasının ve politik gelişmelerin Mısır'ın hali hazırda zayıf olan kamu finansmanını baltalayabileceği endişelerinin etkili olduğunu belirtmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard and Poor's (S&P) ile Fitch de Şubat ayı başında Mısır'ın uzun vadeli kredi notlarını bir kademe düşürmüştü.

Bu konularda ilginizi çekebilir