Mobil cihazlar için reklam pazarına el attı

Sosyal ağların lideri Facebook, mobil cihazlara yönelik yeni reklam araçları çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, mobil cihaz kullanıcı sayısının artmasına rağmen sosyal ağ tarafından gelir kaynağı olarak faydalanılmayan mobil cihazlar üzerinden reklam mesajı yayınlamak için yeni araçlar çıkardı.

Facebook, New York'taki Doğa Tarihi Müzesi'nde yaptığı tanıtımda, "Facebook Pages", "Reach Generator" ve "Premium" adlı üç yeni hizmeti sundu.

"Facebook Pages", şimdiye dek bireysel kullanıcıların profil düzenlemeleri için kullandıkları "Journal" özelliğinden şirketlerin faydalanmasına olanak tanıyor.

"Reach Generator" yeniliği de, bir markayı izleyen Facebook kullanıcısının açılış sayfasına reklam gönderilmesini sağlıyor. Facebook bu araç ile şirketlere, kendilerini izleyen kişilerin her ay yüzde 75'ne ulaşma imkanını garanti ediyor.

"Premium" da bir markanın Facebook hesabını izlemeyen kullanıcıların da açılış sayfalarına reklam gönderilmesine olanak sağlıyor.

Özellikle mobil cihazlar için uygulamalarda kullanılacak bu yeni araçlar, Facebook için yeni gelir kaynağı olacak.

850 milyon üyesi bulunan dev sosyal paylaşım sitesinin hisselerinin borsada işlem görmesinin öncesinde açıklanan bu yeniliklerin Facebook'un değerini artırması bekleniyor.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir