Lufthansa pilotu İsrail'e inmeyi reddetti

Lufthansa'ya ait bir uçağın pilotu, İsrail'e uçuş sırasında Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'na inmeyi reddettiği belirtildi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, "Alman hava yolu firması Lufthansa'ya ait bir uçağın pilotu, mürettebatın İsrail'e gitmeye hazır olmadığı gerekçesiyle uçuş sırasında Uluslararası Ben-Gurion Havalimanı'na inmeyi reddetti" ifadesi kullanıldı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Münih'ten kalkan ve Ben-Gurion Havalimanı'na inmesi planlanan uçağın, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde bulunan (GKRY) bir havalimanına indiği kaydedildi.

KAN'ın haberinde, yolculara uçağın teknik sebeplerden GKRY'ne ineceği ve uçağın İsrail'e gidip gitmeyeceğinin daha sonra açıklanacağının paylaşıldığı aktarıldı. Daha sonra da uçağın, GKRY'nin Larnaka kentinden Almanya'ya döneceği ifade edildi. Yolcuların istedikleri takdirde Larnaka'da inmelerine izin verildiği ancak bagajların uçakta kalacağı ve Almanya'ya döneceği kaydedildi.

ABD'li Delta ve United hava yolu şirketleri, bölgede artan gerginlik sebebiyle Ben-Gurion Havalimanı varışlı uçuşlarını bir sonraki duyuruya kadar iptal ettiğini açıkladı. Lufthansa ve Flydubai'de de benzer kararlar alındı.