Libyalı'lar geri dönüyor

Uluslararası müdahelenin ardından Mısır'a kaçanlar, Sallum sınır kapısına yöneldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SALLUM - Libya'da yönetime karşı ayaklanmanın ardından yaşanan çatışmalardan kaçarak Mısır'a gelen Libyalılardan bazıları, koalisyon güçlerinin operasyon başlatmasıyla ülkelerine dönüyor.

17 Şubatta Muammer Kaddafi yönetimine karşı Trablus ve Bingazi kentleri başta olmak üzere birçok kentte gösterilerin yarattığı gerginlik nedeniyle Mısır'ın Matruh, İskenderiye ve Kahire kentlerine yerleşen Libyalı aileler, uluslararası koalisyon güçlerinin müdahalesinin ardından ülkelerine dönmeye başladı.

Mısır'a giriş yapmak için birkaç gün öncesine kadar Sallum Sınır Kapısında sıra bekleyen Libyalılar, şimdi ise sabah saatlerinden itibaren ülkelerine dönmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Mısırlı gümrük yetkilileri ise bir aydan fazla süredir sınır kapısında büyük yoğunluk yaşandığını bildirerek, olaylardan sonra ülkeyi terk eden ailelerin yavaş yavaş Libya'ya dönmeye başladığını ifade etti.

Yetkililer, son iki gün içinde sınırdan 600 araç ile 2 bin dolayında kişinin Libya'ya geçiş yaptığını açıkladı.

Sallum Sınır Kapısından görüntü alan gazetecilerden izin belgesi isteyen askeri yetkililer, izin belgesi olmayan gazetecilerin sınırda bekleyen yabancılardan ve hareketlilikten görüntü almasına yasak getirdi.

Yasağın 23 Şubat tarihinden itibaren geçerli olduğunu bildiren yetkililer, gazetecilerin yalnızca Libya'ya geçişine izin verebildiklerini, sınırdaki gelişmelerle ilgili konuların izne tabi tutulduğunu ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir