Lagarde: Fed faiz artırımını ertelemeli

IMF Başkanı Başkanı Lagarde, " Fed'in yapacağı bir faiz artırımından sonra geri dönüşe ihtiyaç duymasını istemiyoruz. Fed faiz artırımını ertelemeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Fed'in faiz artırımını askıya alması gerektiği görüşünü tekrarladı.

IMF Başkanı Christine Lagarde, Fed'in faiz artırımını askıya alması gerektiği konusundaki görüşünü tekrarladı. Fed'in faiz artırımı için beklemesi gerektiğini savunan Lagarde, "Fed'in yapacağı bir faiz artırımından sonra geri dönüşe ihtiyaç duymasını istemiyoruz" diye konuştu. 

CNBC'ye konuşan Lagarde, Çin için büyüme tahminlerini devam ettirdiklerini ve emtia fiyatlarındaki düşünün Çin'de büyümenin yavaşlamasında tutarlı olduğunu da ifade etti. 

Lagarde, "ABD'nin faiz artırması olasılığı ile Çin'de yavaşlama belirsizliği yüksek piyasa oynaklığına yol açıyor, Fed faiz  artırımını ertelemeli ve ABD ile diğer gelişmiş ülke merkez bankaları attıkları adımların global etkilerini hesaba katarak politikalarını güncellemeli" diye konuştu

Bu konularda ilginizi çekebilir