Krize karşı IMF'ye 430 milyar dolar

IMF-Dünya Bankası Bahar toplantılarında G20 ülkeleri, IMF kaynaklarının 430 milyar doların üzerinde artırılmasını taahhüt etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - G20 ülkeleri, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kaynaklarını 430 milyar doların üzerinde artırmayı taahhüt etti.
ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen G20 ülkeleri Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısında IMF'nin kaynaklarını artırmanın yolları arandı.
Bu çabalar, toplantıdan sonra yayınlanan sonuç bildirisine yansıdı. Bildiride, küresel finansal istikrarın güvenceye alınması için gerekli adımların atılması kararlılığının sürdüğü vurgulandı.
Bildiride, G20 Ekonomi Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) arasında düzenlenen ortak oturumda, kriz önleme ve çözümü için IMF kaynaklarının artırılması yönünde anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Bu anlaşmanın, önemli sayıda ülkeleri içine alan geniş kapsamlı bir uluslararası işbirliği çabasının ürünü olduğu kaydedilen bildiride, "2010 reformu altındaki kota artışlarına ilaveten, IMF kaynaklarının 430 milyar doların üzerinde artırılması yönünde sıkı taahhütler mevcut" ifadesi kullanıldı.
Toplantıda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan temsil etti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir