Korean Air türbülans nedeniyle artık noodle servis etmeyecek

Güney Kore'nin en büyük havayolu şirketlerinden Korean Air, türbülansların son zamanlarda artması nedeniyle yemek servisinde değişikliğe gitti. Şirket artık uçuşlarında hazır noodle (erişte) servis etmeyecek. Gerekçe ise yemek hazırlanırken türbülans nedeniyle sıklıkla kazaların yaşanması.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kore'nin en büyük havayolu şirketlerinden Korean Air'in yetkilisi, iklim krizi nedeniyle son zamanlarda türbülans sayısında artış yaşandığını belirtti.

Türbülanslar yüzünden yolcular noodle yerken veya kabin ekibi yemeği sunarken kazalar yaşandığını kaydeden yetkili, 15 Ağustos'tan itibaren uzun mesafeli uçuşlarda hazır noodle servis edilmeyeceğini açıkladı.

Mikrodalga yemekleri servis edilecek

Yetkili, hava yolu şirketinin müşterilerine kızartılmış sosis, pizza veya sandviç gibi mikrodalgada pişirilebilen "daha güvenli" alternatifler sunma kararı alındığı bilgisini paylaştı.

Business class'ta değişiklik yok

Yalnızca ekonomi yolcularının değişiklikten etkileneceğini belirten yetkili, ekonomi sınıfı koltukların, daha geniş business class koltuklarının aksine, daha fazla dökülme ve yaralanma riskine yol açtığını ifade etti.