İtalya'da 6 büyüklüğünde deprem

Depremde 6 kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


ROMA - İtalya'nın kuzeyinde meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde 6 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

ROMA Amerikan Jeolojik Araştırma merkezi, depremin Bologna kentinin 35 kilometre kadar uzağında Modena ile Mantova arasında, yerin 10 kilometre derininde olduğunu bildirdi. Depremde eski binaların hasar gördüğü, çatıların yıkıldığı, kiliselerin kulelerinde çatlaklar oluştuğu ve bazı taş duvarların yıkıldığı belirtildi.

Sabaha karşı meydana gelen deprem halk arasında paniğe yol açtı.

İlk depremden yaklaşık bir saat sonra bölgede 4,9 büyüklüğünde, daha sonra da 4,1 büyüklüğünde iki sarsıntı daha olduğu kaydedildi.

Bu arada SKY TG 24 kanalı, depremde 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin kayıp olduğunu ve 50 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenlerden 4'ünün bir fabrikada gece vardiyasında çalışan işçiler olduğu kaydedildi.

Kanalın deprem bölgesinden yaptığı yayınlarda, çok sayıda eski binanın hasar gördüğü, çatıların yıkıldığı, kiliselerin kulelerinde çatlaklar oluştuğu görülüyor.

Türk vatandaşlarının durumu iyi

İtalya'nın kuzeyindeki Bologna kenti yakınlarında sabah erken saatlerde meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde ölen ya da yaralanan Türk vatandaşının olmadığı öğrenildi.

Emiglia Romagna bölgesindeki, Finale Emilia kentinde sabaha karşı 04.05 sularında kaydedilen deprem, Türklerin İtalya'da yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimlerinden Modena'da da hissedildi.

AA muhabirinin ulaştığı, Modena'da görevli Din İşleri Ataşesi Oğuz Yılmaz, "Şu an için bir şey yok. Sabah namazında birkaç vatandaşımızla görüştük. Saat 4 civarlarında epey salladı. 1 dakikaya yakın sürdü. Depremde zarar görüp de bize ulaşan herhangi bir vatandaşımız yok" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir