İşsizlik beklenti altında, sanayi üretimi geriledi

Japon Ekonomi Bakanlığı verilerine göre şubat ayında işsizlik beklentilerden düşük olarak gerçekleşirken, sanayi üretimi geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO -  Japonya Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, şubat ayında ülkedeki işsizlik yüzde 4,5 olarak gerçekleşti. Beklenen oran yüzde 4,6 idi. Ülkenin sanayi üretimi şubat ayında piyasa beklentilerine ters olarak düşüş gösterdi. Üretim bir önceki aya göre yüzde 1.2 geriledi. Piyasalarda beklenti yüzde 1.3 artış olacağı yönündeydi. Üretim bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 1.5 arttı. Aynı ayda nakliyeler aylık ve yıllık yüzde 1.1, stoklar ise aylık yüzde  0.1, yıllık yüzde 1.0 artış gösterdi.

Şubat'ta otomobil ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,7 yükselerek 952.268 adet seviyesinde gerçekleşti. Japonya'da üretim son beş aydır yükseliş gösteriyor. Ülkenin çelik üretimi 1 Nisan'da başlayacak ikinci çeyrek döneminde yüzde 1.9  düşüş gösterebilir. Bakanlık, 1 Nisan'da başlayacak dönemde çelik üretiminin 26.1 milyon ton olacağını öngörüyor. Cari çeyrek  dönemde ise çelik üretiminin 26.6 milyon ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir