İsrail'de Al Jazeera kararı: Durdurma kararı uzatıldı

İsrail'de, Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera'nin faaliyetlerini durdurma kararının 35 gün süreyle uzatılması onandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tel Aviv Bölge Mahkemesi,  İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin Al Jazeera haber kanalının İsrail'deki yasağının uzatılması talebini onayladı. Mahkeme, Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera'nin Hamas ile "yakın bir bağlantılı" olduğunu ve İsrail'e "gerçek zarar" verdiğini tespit ettiğini açıkladı. 

Times of İsrael'de yer alan habere göre, durdurma kararının uzamasına ilişkin mahkeme, "ulusal güvenliği ihlal ettiği düşünülen yabancı yayın organlarının geçici olarak engellenmesine olanak tanıyan acil durum yasası uyarınca 35 günlük süreyle uzatıldı" ifadesinde bulundu.

Mahkeme, "Hamas terör örgütü ile Al Jazeera medya ağı arasındaki yakın ve uzun vadeli bağlantı" konusunda kendisine "ikna edici, açık ve net kanıtlar" sunulduğuna ve Hamas'ın "hedeflerini kanal aracılığıyla ilerlettiğine" hükmetti.

Mahkeme, Al Jazeera'nin yayınlarının "açık bir kışkırtma" içerdiğini ve kanalın "İsrail ordusu birliklerinin konumlanışını 'gerçek zamanlı' olarak açıkladığını" tespit etti. 

Savcılık yaptığı açıklamada, "Kanalın yayınlarının İsrail'in güvenliğine gerçek anlamda zarar verdiğine şüphe olmadığı tespit edilmiştir" dedi.