İsrail, Gazze ablukasını gevşetiyor

İsrail kabinesi, bugünkü toplantısında, Gazze'deki ablukayı gevşetme ve siviller için daha fazla mal girişine izin verilmesini kabul etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS- İsrail, Gazze'ye uygulanan ablukayı hafifletme kararı aldı.

Ablukayla ilgili dün toplanan ve bugün görüşmelere devam etme kararı alan İsrail kabinesi, bugünkü toplantısında, Gazze'deki ablukayı gevşetme ve siviller için daha fazla mal girişine izin verilmesini kabul etti. Kararda, inşaat mazemelerine izin de yer alıyor.

İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze'ye yardım götüren gemilere 31 Mayıs'ta düzenlediği kanlı saldırıdan sonra uluslararası toplum tarafından Gazze'ye uyguladığı ablukayı kaldırması için baskı görüyordu.

Hamas: Girişine izin verilecek mallar 'önemsiz ve ikincil'

Hamas, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı kara ablukasını gevşetme kararını önemsemedi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, girişine izin verilecek bazı malların "önemsiz ve ikincil" olduğunu söyledi.

Zuhri, "İhtiyaç duyulan şey ablukanın tamamıyla kaldırılması. Mallar ve insanlar serbestçe girip çıkabilmeli. Gazze'nin özellikle inşaat malzemesine ihtiyacı var ve bunların girişine sınırlama olmaksızın izin verilmeli" diye konuştu.

Bu arada, bölgeye giren malların dağıtımından sorumlu Filistinli koordinatör Raid Fettuh, İsrail'in onayladığı malların tüm gıda maddeleriyle oyuncaklar, kırtasiye malzemesi, mutfak eşyası, yatak ve havlu olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir