IŞİD'den yeni vahşet: 21 Kıpti'yi katlettiler

Terör örgütü Irak ve Şam İslam Devleti, 21 Mısırlı Kipti'yi öldürdüğüne dair yeni bir video yayınladı. Görüntüler üzerine Mısır'da 7 gün yas ilan edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) 21 Mısırlı Kıpti'yi öldürdüğü iddiasıyla yeni bir video yayınladı. Videoda, öncekilerde olduğu gibi kaçırılan 21 kişinin turuncu kıyafetler giymiş olduğu görülüyor.

1 ay önce kaçırılmışlardı

Mısırlı Kıptiler, Aralık ve Ocak aylarında Libya'nın Sirte kentinde, Libya'daki IŞİD’e bağlılık yemini etmiş Trablus Vilayeti Halifeliği tarafından kaçırılmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı, 20 Mısırlının kaçırıldığını doğrulamıştı. 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, kaçırılan vatandaşlarının öldürülmeden önceki fotoğraflarının yayınlanması üzerine 'acil durum' ilan etmişti.

Mısır'da 7 gün yas ilanı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, terör örgütü IŞİD'in Libya'da alıkoyduğu 21 Mısırlı Hristiyanı öldürmesi nedeniyle ülkede 7 gün yas ilan ettiği bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin, IŞİD'in Libya'da öldürdüğü 21 Mısırlı için ülkede 7 gün süreyle yas ilan ettiği belirtildi. 

Sisi'nin, "vahşi terörün kurbanı olan Mısırlılar için taziye mesajı yayınladığı, tüm halka taziyelerini sunduğu" ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanının, Milli Savunma Konseyi'ni acil toplantıya çağırdığı kaydedildi.