İş adamları için kriz masası kuruldu

Çağlayan, Mısır ve Tunus'ta yatırım yapan, bu ülkelere ihracat yapan işadamlarını 1 Şubat 2011 Salı günü acil toplantıya çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, toplumsal olaylar yaşanan Tunus ve Mısır'da iş yapan, ihracat yapan, yatırım yapan Türk girişimcilere yardımcı olmak üzere iki ayrı kriz masası kurulduğunu açıkladı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, "Son dönemlerde Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmeleri, kaygı ve üzüntüyle izliyoruz. Bu çerçevede; Tunus'ta meydana gelen gelişmelerden sonra, hükümetin kurulmasından dolayı memnuniyet duymaktayız. Kısa sürede adil ve demokratik seçimlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Çağlayan, Mısır'da meydana gelen olaylardan üzüntü duyduğunu ve olayları endişeyle izlediğini belirterek, "İtidal ve sağduyulu hareket edilmesini bekliyoruz. En kısa sürede, barışçı ve demokratik yöntemlerle insan haklarına saygılı bir biçimde olayların çözüme kavuşturulmasını diliyoruz. Her iki ülke de, Türkiye'nin çok ciddi ekonomik ve ticari ilişkilerinin bulunduğu ülkeler. Tunus'a 2010 yılı itibariyle 715 milyon dolarlık ihracatımız, 280 milyon dolarlık da ithalatımız var. Böylelikle dış ticaretimiz 1 milyar dolara ulaşıyor" ifadelerini kullandı.

Girişimciler telefon ve maille ulaşabilecekler

Mısır'daki Türk tesislerini ve çalışanlarını çok dikkatle izlediklerini ve gereken önlemleri aldıklarını belirten Çağlayan, "Devlet olarak gereken tedbirleri alıyoruz. Bu çerçevede, ayrı ayrı Mısır ve Tunus Kriz Masaları oluşturduk. DTM bünyesinde oluşturduğumuz, o ülkelerde görev yapan ticaret müşavirleri, ülke masaları sorumluları, ilgili bürokratlar, TOBB, TİM, Türkiye Müteahhitler Birliği, DEİK İş Konseyi Başkanları'nın bulunacağı Kriz Masalarına girişimcilerimiz, hem telefon hem de maille ulaşabilirler.

'Mısır Kriz Masası'na 0312 2128744 ve misirkrizmasasi@dtm.gov.tr,', 'Tunus Kriz Masası'na ise 0312 212 8743 ve tunuskrizmasasi@dtm.gov.tr' adreslerinden ulaşılabilir. Burada, Ticaret Müşavirlerimiz ve ülke masası uzmanlarımız girişimcilerimizin her türlü soru, sorun ve konularıyla ilgilenecekler ve gerekli girişimlerde bulunacaklardır" dedi.

Bakan Çağlayan, kriz masalarının, DTM İhracat Genel Müdür Yardımcıları başkanlığında, İthalat, İhracat, Anlaşmalar ve Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüklerinden ilgili daire başkanları, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi'nde oluşturulan ülke masalarından ilgili ülke uzmanları, DTM Mısır ve Tunus ticaret müşavirleri, TİM Ülke Masaları koordinatörleri, DEİK ilgili ülke İş Konseyi Başkanları, TOBB, TİM, Türkiye Müteahhitler Birliği temsilcilerinden oluşacağı bilgisini verdi.

İşadamları için toplantı

Çağlayan, yarın sabah saat 10.00'da Tunus ve Mısır'da yatırımı olan, bu ülkelere ihracat yapan, müteahhitlik projeleri üstlenen işadamlarını Ankara'da toplantıya çağırdıklarını aktararak, "Bu toplantıda, hem işadamlarımıza devletin ilgili kurumları olarak, ne olduğu, neler olabileceği, ne gibi tedbirler alındığı konusunda bilgiler vereceğiz, onların da fikir ve sıkıntılarını dinleyerek neler yapılabileceği konusunda bir yol haritası hazırlayacağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir