İran'la olan nükleer programı sınırlandırılacak

İran ile AB, nükleer programın sınırlandırılması hakkında Perşembe günü Cenevre'de görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İran ve Avrupa Birliği, İran'ın nükleer programını sınırlamasını öngören anlaşmanın uygulanmasını görüşmek üzere Perşembe günü Cenevre'de görüşecek.

İran devlet haber ajansı IRNA'ya bilgi veren İran DışişleriBakan Yardımcısı Abbas Arakçi, '(AB müzakerecisi) bayan Helga Schmid ile Cenevre'de Perşembe ve Cuma günü görüşeceğiz' dedi.
 

AB'nin dış politika sorumlusu Catherine Ashton'ın yardımcısı olan Schmid, İran ile yapılan nükleer görüşmelerde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi beş ülke ve Almanya'yı temsil ediyor.

              
İran ile ABD, Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya, Tahran'ın bazı nükleer faaliyetlerini durdurması karşılığında ekonomik yaptırımlardan bir bölümünün geçici olarak gevşetilmesi konusunda 24 Kasım'da Cenevre'de anlaşmıştı.
              
İran ve altı büyük devletten uzmanlar anlaşmanın uygulanmasındaki teknik sorunları çözmek için 24 Kasım'dan bu yana birçok kez görüştü.
              
İranlı bir yetkili daha önce yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programını sınırlama anlaşmasının 20 Ocak'ta uygulamaya geçebileceğini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir