İngiltere şirket yatırımlarını artıracak

İngiltere'de şirketler yatırım harcamalarını artırmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  -  Deloitte, İngiltere'deki şirketlerin ekonomik iyileşmeyle birlikte sermaye harcamalarını artırarak daha fazla isitihdam yaratma eğiminde olduğunu açıkladı. 

Deloitte'un İngiltere'deki şirketlerin finans yöneticileriyle yaptığı araştırmaya göre, İngiliz şirketlerin 5'te 1'i gelecek yıla kadar sermaye harcamalarını artırarak, yeni işe alım yapmayı planlanlıyor. Açıklamaya göre, iş piyasasını ve ekonomiye olan güveni destekleyici nitelikte olan araştırma verileri, son 3,5 yıl içerisindeki en yüksek seviyeye ulaştı. 

Deloitte İngiltere'nin Başekonomisti Ian Stewart konuya ilişkin, "Güçlü risk iştahı, istihdam ve sermaye harcamalarına ilişkin olumlu veriler, özel sektörün sermaye yatırımlarının İngiliz ekonomisinin büyümesinde ana itici unsur olacağını göstermektedir" dedi. 

Yine Deloitte tarafından İngiliz şirketlerin harcamalarına ilişkin geçen hafta açıklana bir diğer araştırmaya göre, İngiliz şirketlerin önümüzdeki iki yıl içerisinde toplam 200 milyar sterlin değerinde yatırım harcaması yapması bekleniyor. 

Öte yandan İngiliz Merkez Bankası'nın olası faiz artırımı kararını da şirketlerin yatırım ve istihdam planlarında etkili olması bekleniyor. Araştırmaya göre, İngiliz şirketlerin finans yöneticilerinin yüzde 43'ü, bir yıl içerisinde İngiltere Merkez Bankası'nın yüzde 0,5 ile tüm zamanların en düşük seviyesinde olan faiz oranını 0,75'e yükseltilmesini bekliyor. İngiliz şirketlerin finans yöneticilerinin yüzde 20'si ise İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri bir yıl içerisinde yüzde 1 seviyesine kadar çıkarabileceğine inanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir