İngiliz polisi tazyikli su kullanmak istiyor

Polis, İçişleri Bakanlığı'ndan protestolarda tazyikli su kullanabilmek için izin istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - İngiliz polisi, protestolarda tazyikli su kullanabilmek için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istedi.

Ülkedeki "Polis Şefleri Birliği (Acpo)", özellikle ekonomik kesintiler dolayısıyla son yıllarda ülkede artan protestoları kontrol edebilmek için tazyikli su kullanmak istiyor. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da tazyikli su kullanımı izin verilmesini talep ediyor. Johnson'ın bu ay sonunda talebinin gerekçeleriyle ilgili Polis ve Suç Komisyonu'nun sorularını yanıtlaması bekleniyor.

İçişlerin Bakanlığı'nın, talebe olumlu yanıt vermesi halinde İngiltere ve Galler'de bu yıl içerisinde yapılacak protestolarda polis tazyikli su kullanabilecek. Polis ve İçişleri Bakanlığı arasındaki istişarelerde, hangi durumlarda tazyikli su kullanımına izin verileceği konusunda düzenlemeler yapılması öngörülüyor.

Acpo tarafından kaleme alınan raporda, geçen 10 yılda polisin dört durumda tazyikli su kullanımına ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu olaylar, 2004 yılında parlamento meydanındaki protesto, 2008-2009 yıllarında İsrail Büyükelçiliği önündeki Gazze protestoları, 2010 yılındaki öğrenci protestoları ve 2011 yılındaki ayaklanmalar ve yağmalamalar olarak sıralandı.

İngiltere ve Galler'de halihazırda "ciddi protestolar" olacağı yönünde herhangi bir istihbarat bulunmadığı belirtilen raporda ayrıca, "ancak devam eden ekonomik kesintiler nedeniyle protestoların olası gözüktüğü" kaydedildi.

Kuzey İrlanda'da tazyikli su kullanımına izin verilirken, Birleşik Krallık'ın geri kalanında düzenlenen protestolar ve yaşanan olaylarda polis tazyikli su kullanamıyor.

 


 

Bu konularda ilginizi çekebilir