IMF'den Yunanistan açıklaması

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın borçlarında geniş kapsamlı kesintiye gidilmesi konusundaki iddiaları yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF, Uluslararası Para Fonu yetkililerinin Yunanistan'ın borçlarında geniş kapsamlı kesintiye gidilmesi konusunda ısrar etmediklerini, ancak Atina'nın daha çok finansmana ihtiyaç duyabileceğini işaret ettiklerini açıkladı. 

Wall Street Journal’ın haberine göre IMF, Uluslararası Para Fonu yetkililerinin Yunanistan'ın borçlarında geniş kapsamlı kesintiye gidilmesi konusunda ısrar etmediklerini, ancak Atina'nın mevcut anlaşmanın şartlarını yerine getirememeye devam etmesi halinde daha çok finansmana ihtiyaç duyabileceğini işaret ettiklerini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan IMF, Avrupa Masası Direktörü Poul Thomson'ın, mevcut anlaşmadan ne kadar uzaklaşılırsa Yunanistan'ın finansman ihtiyacının o kadar artacağı mesajını verdiğini ifade etti. 

IMF kuralları, bir kreditörün gelecek bir yıllık döneme ait yükümlülüklerini karşılayacak nakte sahip olmaması halinde yardım parasının serbest kalmasına engel oluyor. IMF, şu anki sıkıntıdan çok daha önce de, Atina'nın muhtemelen finansman açığı yaşayacağını ve Avrupa'nın bu açığı doldurması gerekeceğini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir