”Hindistan'la her sektörde işbirliği yapılabilir”

TÜSİAD International Başkanı Boyner, Hindistan ile Türkiye'nin tekstil, ilaç, elektronik gibi her sektörde işbirliği yapabileceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) International Başkanı Osman F. Boyner, Hindistan ve Türkiye arasında her sektörde işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Boyner, TÜSİAD International tarafından düzenlenen "Hindistan Ekonomisinin Dünyadaki Yeri ve Türk İş Dünyası için Hindistan'da Ticaret ve Yatırım Fırsatları" başlıklı seminerde yaptığı konuşmada, Hindistan'ın ekonomik bir başarı hikayesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Hindistan ve Türkiye arasında iyi olan zengin kültürel ve tarihi ilişkilere rağmen ekonomik ilişkilerin hala çok güçlü olmadığını vurgulayan Boyner, Hintli şirketlerin Türkiye'de yatırım miktarının düşük olduğunu kaydetti.

Boyner, iki ülkenin özellikle tekstil sektöründe birbirine rakip iken, Türkiye'nin yazılım konusunda Hindistan'dan öğrenecekleri bulunduğunu belirterek, Hindistan tekstil bakanı ile iki ülke tekstil şirketleri arasında işbirliği yapılabileceğini konuştuklarını aktardı.

Osman Boyner, "Sadece tekstilde değil, ilaç, elektronik gibi her sektörde iki ülke arasında işbirliği yapılabilir" dedi.

IFC Güney Asya Direktörü Paolo M. Martelli, krizin Hindistan'da en fazla hizmet sektörünü etkilediğini kaydederek, Hindistan'daki orta sınıfın 1 yıl içinde Danimarka nüfusu kadar büyüdüğüne dikkati çekti.

Yoksul kesimden orta sınıfa doğru kaymanın 15-20 yıl içinde gerçekleşeceğini belirten Martelli, orta sınıfın büyümesinin yeni ürün tedarikini beraberinde getireceğini söyledi.

Martelli, Avrupa'da bir şampuanın 200 CC'lik şişelerde satılırken, Hindistan'da 5-10 cc şeklinde satılabildiğini, bu şekilde piramidin altında bulunan kesimlerin de ürüne ulaşabildiğini anlattı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir