Daimler, 1,2 milyar euro kar açıkladı

Şirketin ilk çeyrek karında Mercedes-Benz Cars biriminin güçlü satışlarının önemli etkisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Alman Daimler şirketi, bu yılın ilk çeyreğinde 1,2 millyar euro vergi öncesi kar etti.

Daimler, Ocak-Mart döneminde 1,2 milyar euro vergi öncesi kar ettiğini, bu sonuçta şirketin Mercedes-Benz Cars biriminin güçlü satışlarının önemli etkisi olduğunu açıkladı. Şirket geçen yıl aynı çeyrekte 1,4 milyar euro zarar etmişti.

Sonuçların piyasa beklentilerinin üzerinde geldiğini belirten şirket, ilk çeyrekte gelirlerinin ise 21,2 milyar euro olduğunu kaydetti.

İlk çeyrekte Mercedes-Benz Cars'ın vergi ve faiz öncesi karının (EBIT) 806 milyon euro, gelirlerinin 11,6 milyar euro, Daimler Trucks biriminin EBIT'inin ise 130 milyon euro, gelirlerinin 4,9 milyar euro olduğu belirtildi.

Şirket, Hintli otomotiv şirketi Tata Motors'daki hisse satışından elde ettiği kazanç ve Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketinden (EADS) kaynaklı olumsuz etkinin "aynı seviyelerde" olduğunu da bildirdi.

Bu yıl Tata Motors'daki yüzde 5,34 oranındaki hissesini satan Daimler, bu satışın vergi öncesi kara 265 milyon euro destek sağlayacağını açıklamıştı. Daimler, EADS'de yüzde 22,5 oy hakkı ve yüzde 15 hisseye sahip bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir