Cezayir'de bir ilk: Askeri personel sivil görevlere atanabilecek

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, kamuda veya stratejik ve hassas sektörlerdeki sivil pozisyonları doldurmak üzere halihazırda görevde olan askeri personelin ordudan atanmasına izin veren bir kararname yayımladı. Karara Resmi Gazete'nin 15 Temmuz sayısında, Tebbun imzalı cumhurbaşkanlığı kararnamesine yer verildi.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kamu idarelerindeki bazı kadrolara sözleşmeli veya muvazzaf askeri personelin görevlendirilebileceği belirtilen kararnamede, "Tuğgeneraller ve üst düzey subayların, ülkenin egemenliği ve hayati çıkarları açısından stratejik ve hassas sektörlerde devletin en üst kademelerinden bazılarında görevlendirilebileceği" kaydedildi.

Kararnamede, askeri personelin sivil görevlere atanmasına bir yıl süreyle izin verileceği ve bunun 3 kez yenilenebileceği ifade edildi. Kararnameye göre askeri personel, ordudaki rütbelerine uygun sivil işlerde görevlendirilebilecek ve Savunma Bakanlığına bağlı olmaya devam edecek. Cezayir'de emekli askeri personel sivil görevlerde bulunabiliyordu. Yeni kararname ile ise ilk kez görevdeki askeri personel sivil işlerde görev alabilecek.