Çember daralıyor

Fransa'nın başkenti Paris'te dün Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırıyı gerçekleştirenler için çember gittikçe daralıyor. Zanlıların kıstırıldığı iddiası edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'da 12 kişiyi katleden iki zanlının Paris'in kuzeydoğusundaki kasabada bir evde kıstırıldığı ileri sürüldü. 

Polis helikopterleri ve özel güvenlik birimleri bölgeye hareket etti. Zanlıların söz konusu eve sığınmadan önce benzin istasyonunu soyduğu da iddialar arasında.

Fransız polisi, Charlie Hebdo katliamını gerçekleştiren iki zanlıyı bulmak için "terörist avı" başlattı.

Fransız radyosu "France 3", yanlarında kalaşnikof ve roketatar silahlar bulunan iki zanlının Paris'in 80 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Crepy-en-Valois kasabasında bir evde kıstırıldığını ileri sürdü. Fransız özel kuvvetleri ve polis helikopterlerinin bölgeye gittiği belirtildi. 

Benzin istasyonunda görüldüler

Cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi'nin Paris'in kuzeyindeki Villers-Cotteret'te bir benzin istasyonunda görüldüğü iddia edilmişti. Cezayirli olduğu belirtilen iki zanlının benzin istasyonunu soyduktan sonra bir eve sığındıkları da belirtiliyor.

Fransız haber ajansı AFP, Villers-Cottert'teki bir benzin istasyonu sahibi, Fransız haber ajansı AFP'ye saldırganları gri bir araçla gördüğünü söyledi. Adı açıklamayan Fransız bir yetkili de, bu bilgiyi doğruladı. 

Kimliklerini araçta unutmuşlar

Fransız Libération gazetesi saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen kişilerin yakın çevresinden yedi kişinin gözaltına alındığını duyurdu. ancak nerede tutulduklarına dair bilgi verilmediğini yazdı. Saldırıyı düzenleyenlerden iki kardeşin, kaçış sırasında terk ettikleri araçta kimliklerini unuttuklarını ve bu şekilde teşhis edildiklerini bildirdi. Üçüncü kişinin ise evsiz olduğu söyleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir