Binaya operasyon başladı!

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşlere polis operasyon başlattı. Akşam saatlerinde binada büyük bir patlama oldu, dumanlar yükselmeye başladı. Binadan silah sesleri de geliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler, Paris'in kuzeyinde bir matbaada bir kadını rehin aldı. Kauşi kardeşlerle gün içinde pazarlık yapan polis akşam saatlerinde operasyon başlattı. Akşam saatlerinde binada büyük bir patlama oldu, dumanlar yükselmeye başladı. Binadan silah sesleri de geliyor.

Kauşi kardeşler: Şehit olmak istiyoruz:

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler, Paris'in kuzeyinde bir matbaada bir kişiyi rehin aldı. Kaynaklar rehinenin kadın olduğunu belirtiyor. Kauşi kardeşler polisle bağlantı kurdu. "Teslim olmayacağız" diyen Kauşi kardeşler, "Şehit olmak istiyoruz" dedi.

Otobanda kovalamaca yaşandı

Rehine olayı öncesi bir arabayı gasp eden Said ve Şerif Kuaşi kardeşler ile polis arasında kovalamaca yaşandı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin Cezayirli kardeşler Şerif ve Said Kauşi'yi aradığı bölgenin 40 kilometre yakınında bir operasyon düzenlediğini söyledi. Fransa İçişleri Bakan Cazeneuve saldırganların menzillerinde olduğunu açıkladı. Bölgeye birçok güvenlik görevlisi sevk edildi, polis helikopterleri operasyonun yapıldığı bölgenin üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.  

harita.jpg

Paris'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bölge, Charles de Gaulle Havalimanı'na sadece 12 kilometre uzakta bulunuyor.

5 Helikopter desteği

Saldırganların gasp ettikleri araçla yanlarındaki rehineyle birlikte Belçika yönüne doğru kaçmaya çalıştı. Ancak 5 helipkopterlerle hava destekli kovalamaca Paris'e 40 kilometre uzaklıktaki bir banliyöde durdu. 

Matbaa binası kuşatıldı

Fransız medyasının haberine göre Charlie Hebdo tetikçileri bir matbaa binasına sığındı. Polis şüphelilerin bulunduğu bölgeyi kuşattı. Havadan helikopter desteği veriliyor. Polis ile saldırganlar arasında rehine pazarlığı başladı.  Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgede çok sayıda polis ekipleri, polis araçları ve ambulanslar yer alıyor. 

'Günler sürebilir'

İçişleri Bakanlığı sözücüsü Pierre-Henry Brandet, Twitter'dan paylaştığı mesajında "Önceliğimiz diyalog sağlamak. Bu uzun sürebilir, saatler hatta günler olabilir" ifadelerini kullandı.

matbaaa.jpg

Saldırganların sığındıkları matbaa binası (Arşiv)

"Teslim olmayacağız"

Polisin şu aşamada operasyonu durdurduğu ve rehine pazarlığı yaptığı ifade ediliyor. Saldırganlar teslim olmayacaklarını söyledi. Fransız basını, Kuaşi kardeşlerin polisle telefonda konuştuğunu, " Şehit olmak istiyoruz. Teslim olmayacağız" dediğini ileri sürdü. 

"Sivil öldürmüyoruz git"

Dammartin-en- Goele kasabasındaki matbaaya giden bir pazarlamacı,  saldırganları özel harekat sandığını ve yanlarına giderek ellerini sıktığını iddia etti. Fransız radyosuna konuşan pazarlamacı: "Ellerimi sıkan saldırganlar, sivil öldürmüyoruz, git dediler." 

heli.jpg

Polisten Twitter uyarısı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Fransız polisi, kasabadaki güvenlik çemberine uyulmasını talep etti. Polis, "Paylaşımlarda bulunarak, işimizi zorlaştırmayın" dedi. 

"Kasabaya giriş çıkış yasak" 

Dammartin-en- Goele kasabasına giriş ve çıkışlar yasaklandı. Polis kasabada yaşayanların evlerinden dışarı çıkmamasını istedi. 

Uçaklar inemiyor

Operasyon Paris'teki Charles-de Gualle Havalimanı'na 40 kilometre mesafede gerçekleşiyor. Charles-de-Gualle Havalimanı'na uçakların inmesine izin verilmediği belirtiliyor.

"Dinle değil teröre karşı savaştayız"

 İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de şüphelileri yakalamak için operasyonun devam ettiğini doğruladı. Başbakan Manuel Valss ise "Din, medeniyetlere karşı değil teröre karşı savaş halindeyiz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir