Biden ve Harris, 'İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditleri' değerlendirdi

ABD Başkanı Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ile Harris Orta Doğu'daki durumu ulusal güvenlik ekibiyle değerlendirirken, bölgede artan gerilimde 'İsrail'e yönelik İran kaynaklı tehditler' ve Irak'taki Al Asad askeri üssüne yönelik saldırı öne çıkan başlıklar oldu.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orta Doğu'da son günlerde artan gerilimin kapsamlı şekilde ele alındığı toplantıda, ağırlıklı olarak İsrail ile İran arasındaki tansiyon ve buna bağlı komplikasyonlar değerlendirildi.

Ulusal güvenlik ekibi, ABD'nin Irak'taki Al Asad hava üssüne yönelik dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Biden ile Harris'i bilgilendirirken, görüşmede 'İran kaynaklı İsrail'e yönelik tehditler' kapsamlı şekilde masaya yatırıldı.

Görüşmede, İsrail'in ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik tüm tedbirlerin ele alındığı da kaydedildi.

Beyaz Saray'daki ulusal güvenlik toplantısında ayrıca bölgede tansiyonun düşürülmesine yönelik diplomatik çabalar ve Gazze'de olası ateşkes süreci de değerlendirildi.