Barak: Ankara'da söylenen herşey hoşuma gitmiyor

İsrail Savunma Bakanı Barak, Washington'daki temasları çerçevesinde Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, "Ankara'da söylenen herşeyin kendisinin hoşuna gitmediğini, ancak söylenen her şeyi de yargılarının büyük bir köşetaşı haline getirmemeleri gerektiğini" belirtti.

Barak ayrıca, Türkiye'de "iç değişimlerin" olduğunu savunarak, bu değişimlerin "siyah-beyaz" şeklinde kategorize edilmemesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde Washington Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda konuşan Barak, bir soru üzerine, Türkiye ile uzun süre öncesine dayanan, çok stratejik ilişkilerinin bulunduğunu belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok kez ve yakın dönemde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmeler yaptığına dikkati çeken Barak, "Türkiye'de iç değişimler olmakta. İsrail'de ve diğer yerlerde bunu basitçe 'siyah-beyaz' şeklinde kategorize etmeye çalışanlar oluyor, ama bence durum böyle değil" ifadesini kullandı.

"Çok tarihi bir imparatorluk kökenine sahip Türkiye'nin, bölgedeki konuların inceliklerine göre davranan ve bölgeyi iyi anlayan bir ülke olduğunu" ifade eden Barak, "içte ve AB konusunda Türkiye'de meydana gelen gelişmelerin bazılarını algılamanın zor olduğu" yorumunda bulundu.

"Türkiye'de yeni bir rakip yaratmaya ihtiyacımız olmadığına inanıyorum. Ortaklığımızı besleyerek, ancak sınırlarını da bilerek, ortak olmamız daha iyi" diyen Barak, Türkiye ile ilişkilerinin birden fazla alanda taşıdığı öneme işaret ederek, "İlişkilerimizin birçok katmanı bulunuyor ve bunların bazıları hala çok iyi işliyor" diye konuştu.

"Ankara'da söylenen her şey benim hoşuma gitmiyor, ama söylenen her şeyi de yargılarımızın büyük bir köşetaşı haline getirmemeliyiz" ifadesini kullanan Barak, Başbakan Erdoğan ve tanıma olanağı bulduğu bazı bakanları "yüksek kalitede, saygıdeğer ve önemli kişiler olarak gördüğünü" kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir