Avrupa, G-7'ye Yunanistan'ın IMF'nin sorunu olmadığını söyledi

Almanya Maliye Bakanı'na göre sorun, Avrupa'nın bir 'iç meselesi'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble G-7'nin Avrupalı üyelerinin, diğer üyelere Yunanistan'da bütçe ile ilgili olarak yaşanan sorunların IMF'nin sorunu olmadığını söylediklerini belirtti.

G-7 Maliye Bakanları'nın toplantısı sonrasında Cumartesi günü gazetecilere konuşan Bakan, Euro Bölgesi üyelerinin Yunanistan'a dışardan bu konuda yapılacak herhangi bir yardıma karşı çıkacaklarının çok net olduğunu söyledi.

Schaeuble bu konunun Avrupa'nın bir iç meselesi olduğunu ve bunun uluslararası alana taşınmasına karşı çıktıklarını belirterek "Yunanistan AB'nin bir iç meselesidir ve biz sorunun tamamen farkındayız Avrupa ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki sorunları ve benzerlerini de ele almıyor." ifadelerini kullandı.

Schaeuble ayrıca meslektaşlarını 20 Mayıs'ta Berlin'de finansal reform konusunun ele alınacağı bir konferansa davet ettiğini belirtti.

Avrupa'da banka gizliliği sona eriyor

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble İsviçre'de dahil olmak üzere Avrupa'da banka gizliliğinin eninde sonunda sona ereceğini söyledi.

İsviçre'de yayınlanan NZZ dergisine konuşan Bakan, "Bizler Almanya'da bankaların gizliliğini kaldırdık ve ben bunun Avrupa geneline de yayılacağını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir