Amerikalı gazeteciye Rusya'ya giriş yasağı

Amerikalı gazeteci David Satter'ın, Rusya Federasyonu oturum ve vize kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 yıl ülkeye girişi yasaklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya'da aralık ayından bu yana Özgür Avrupa Radyosu akreditasyonuyla çalışan Amerikalı gazeteci David Satter'a, Rusya Federasyonu oturum ve vize kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 yıl ülkeye giriş yasağı konuldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'ya tek girişli vize ile gelen Satter'ın, 21 Kasım 2013 tarihinde Rusya Dışişleri'nden Özgür Avrupa Radyosu muhabiri olarak bir yıllık akreditasyon aldığı ve vizesini uzatmak için vakit kaybetmeden gerekli makama başvurması gerekmesine rağmen 26 Kasım'a kadar herhangi bir girişimde bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, 29 Kasım'da Rusya Federasyonu oturum ve vize kurallarını ihlal etme suçuyla mahkemeye çıkarılan Satter'a, ''22-26 Kasım tarihlerinde Rusya sınırlarında kanunsuz bulunma'' suçundan bir miktar para cezası ve 5 yıl ülkeye giriş yasağı verildiği kaydedildi. Financial Times'ın eski muhabiri Satter'ın 4 Aralık'ta Rusya'yı terk ettiği ifade edildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, 500 bin kişiye benzer nedenler dolayısıyla Rusya sınırlarının kapalı olduğunu ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir