Almanya'da olaylı yılbaşı gecesi

Almanya'da yılbaşı gecesi çıkan olaylarda 5 kişi öldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya’da yılbaşı gecesinde meydana gelen olaylarda en az beş kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Vlotho şehrindeki bir evde çıkan yangında 79 yaşındaki bir kişi ile 16 yaşındaki torunu hayatını kaybetti. Polis tarafından yapılan açıklamada, nedeni çıktığı henüz bilinmeyen yangın sırasında evde misafir olarak bulunan 17 yaşındaki bir kızın ağır, bir itfaiye erinin de hafif yaralandığı belirtildi.

Yılbaşı kutlamalar kapsamında havai fişek patlamalarında da üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Schleswig-Hostein eyaletinin Alevslohe kentinde 18 yaşındaki bir kişinin havai fişek patlamasında hayatını kaybetti. Saksonya eyaletinin Striegistal bölgesinde de 19 yaşındaki bir kişi kutlamalar sırasında havai fişekler nedeniyle öldü, 18 yaşındaki bir kişi de ağır yaralandı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Rommerskirchen bölgesinde 33 yaşındaki bir kişi ölü bulundu. Bu kişinin havai fişekler atılırken meydana gelen kaza sonucu yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Stuttgart kentinde bir binanın altında bulunan otoparkta çıkan yangında ise 40 kişi zehirlendi. Stuttgart polisi, birçok aracın henüz belirlenmeyen sebepten yandığını, dumanların otoparkın üstündeki evlere kadar yükseldiğini belirtti. Duman zehirlenmesinden durumu ağır olan 10 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 30 kişinin ayakta tedavi edildiği bildirildi. Boşaltılan binada yaşayanlar bir spor salonuna yerleştirildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde çıkan silahlı çatışmada ise iki kişinin ağır yaralandığı açıklandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir