Akdeniz'de facia: En 200 ölü

Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında göçmen teknesinin batması sonucu ilk belirlemelere göre 300 mültecinin kayıp olduğu belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında göçmen teknesi battı. Olayla ilgili yapılan son açıklamada en az 300 mültecinin kayıp olduğu ifade edildi. 

Uluslararası haber ajansları 300'ü aşkın göçmeni taşıyan iki botun, cumartesi günü Libya'dan yola çıktığını belirtti. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, ölü sayısının 300'ü geçebileceğini açıkladı. Pazar günü dördüncü bir botun yola çıktığının teyit edildiğini de sözlerine ekleyen Sami, ilk açıklamasında kurtulan mültecilerin beyanına göre 203 kişinin dalgalar arasında can verdiğini aktarmıştı.

27824947-(1).jpg

4 gün açık sularda hayatta kalma mücadelesi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, dokuz göçmenin dört gün boyunca denizde kaldıktan sonra kurtarıldığını, 203 kişinin ise azgın sularda hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Uluslararası Göç Örgütü'nden Flavio Di Giacomo, hayatta kalan mültecilerin  akıcı biçimde Fransızca konuştuğunu ve büyük bir olasılıkla Fildişi Sahili ya da Senegal gibi Batı Afrika ülkelerinden teknelere bindiğini duyurdu.

"Kötü hava koşullarından battı"

İki lastik teknenin kötü hava şartlarından dolayı battığını belirten Giacomo, göçmenlerin, geçenlerde soğuktan donarak ölen 29 mülteciyi taşıyan tekneyle birlikte Libya'nın Trablus kıyılarından yola çıktıklarını söyledi.

27828930.jpg

4 gün boyunca denizde ölüm kalım savaşı veren dokuz göçmen kurtarılarak İtalya'nın Lampedusa Adası'na getirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir