Akbank'ın krizden çıkışı, Harvard'da ders oldu

Yeni Ufuklar Değişim Programı, Harvard'da lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ders programına da alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İlk olarak 2009 yılında Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government (Harvard KSG), tarafından vaka çalışması haline getirilen Akbank'ın 2001 krizi sonrasındaki dönüşüm  ve büyüme stratejisi,  Harvard Üniversitesi'nde Kamu Finansmanı dersleri veren Prof. Dr. Jay Rosengard'ın Ağustos ayında üst düzey finans yöneticilerine verdiği eğitimde de büyük ilgi gördü. Vaka çalışması Akbank'ın başarısının konu edildiği bir film eşliğinde yapılıyor. Özellikle vaka çalışması sırasında gösterilen bu filme duyulan büyük ilgi üzerine "vaka çalışması", bu yıldan itibaren Prof. Rosengard tarafından Harvard'da lisans ve lisansüstü öğrencilerinin de ders programına da alındı.

2001'de yaşanan ekonomik kriz sonrası Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörünün krizin etkileri ile mücadelesi sırasında Akbank'ın "Yeni Ufuklar Değişim Programı" ile uygulamaya koyduğu yönetim, değişim ve büyüme stratejisi, Akbank'ın  ekonomik krizden çıkış ve büyüme konusunda ders konusu ve referans kaynak olmasını da sağladı.

Akbank Vaka Çalışması Ocak 2010'da da, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde lisans ve lisansüstü programlarda okutulan vaka çalışmalarını içeren Harvard KSG'nin Case Programı Kataloğu'nda yerini aldı.

Akbank filmiyle eğitim

Harvard Üniversitesi'nde finans profesyonellerine verilen özel derslerde gösterilen  Akbank "vaka çalışması" filmi, - "O Genç Bir Ülke : Türkiye ve Akbank", dünyanın önde gelen üniversiteleri için hazırlanan "seçkin eğitim belgeselleri" kataloğuna alındı.

Charles Mann'in hazırladığı diğer eğitim video'larıyla birlikte, dünyanın önde gelen eğitim filmleri dağıtım şirketi Documentary Educational Resources (DER) tarafından değerlendirilerek şirketin kataloglarına alınan "O genç bir ülke: Türkiye ve Akbank" filmi, Harvard'dan sonra, dünyanın önde gelen üniversiteleri için de "belgesel niteliğinde" eğitim filmi olarak kabul edilmiş oldu. Zengin içeriği ve eğitici özellikleri sebebiyle DER kataloğuna alınan film Harvard KSG'nin Case Programı Kataloğu'nda yer almanın yanısıra dünyanın önde gelen eğitim kurumlarında ve kütüphanelerinde de yer alacak.

Akbank'ın başarısı sektör için de gurur kaynağı

Akbank'ın kriz sonrası büyüme stratejilerinin Harvard Üniversitesi'nde "vaka çalışması" olarak gösterilmesinin ardından dünyanın önde gelen tüm üniversiteleri için de "eğitim belgeseli" olarak kabul edilmesini değerlendiren Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, bu çalışmanın Türk bankacılık sektörü için de gurur verici olduğunu vurguladı.

Sabancı Dinçer, "Akbank Vaka Çalışması'nın Harvard Üniversitesi'nde gördüğü büyük ilgi, dünyanın önde gelen üniversitelerinde geleceğin liderlerinin eğitiminde önemli bir rol oynamaya devam edecek olması Türkiye'nin küresel düzeyde tanıtımı için eşsiz bir fırsat oluşturmuştur. Harvard KSG'nin Case Programı Kataloğu'nda yer alan Akbank vaka çalışmasının yanında çalışmayı destekleyen belgesel filmimizin de dünyanın önde gelen film şirketlerinin kataloglarına dahil olması Türk ekonomisin 2001 kriz deneyiminin ve Akbank'ın bu çalkantılı ortamdaki büyüme stratejisinin daha geniş kitlelere hitap edecek olması sebebiyle bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Bu çerçevede Akbank, güçlü ve iyi yönetilen Türk bankacılık sektörünün dünyaya tanıtımı için  başarılı bir örnek olmuştur" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir