ABD'den 4 ülkenin vatandaşlarına özel vize kararı

ABD yönetimi, Küba, Haiti, Nikaragua ve Venezuela'dan özel bir vize programı kapsamında ülkeye gelen göçmenlerin yasal izinlerini uzatmayacağını açıkladı. Söz konusu kişilerin farklı vize programlarına başvurarak ülkede kalabilecekleri vurgulanırken, başvuru yapmayanların ülkeden gitmek zorunda kalacağı kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) yetkilileri, Küba, Haiti, Nikaragua ve Venezuela'dan gelen göçmenleri kapsayan uygulamaya ilişkin açıklama yaptı.

CBS'nin konuya yönelik haberine göre, ülkeye kaçak girişlerin önüne geçilmesi amacını güden program kapsamında, 2022'de ABD'ye giriş yapan söz konusu ülke vatandaşlarının 2 yıllık izinlerinin uzatılmayacağı bildirildi. Söz konusu kişilerin farklı vize programlarına başvurarak ülkede kalabilecekleri vurgulanırken, başvuru yapmayanların ise ülkeden gitmek zorunda kalacağı kaydedildi. Öte yandan yetkililer, söz konusu vize programının uygulanmaya devam edeceğini de kaydetti.

Sponsorları olan göçmenlere 2 yıllık yaşama ve çalışma hakkı 

2022'de hayata geçen program kapsamında, ABD'de 'sponsorları' olan göçmenler, insani nedenlerle ya da ülkeye girişlerinin önemli bir kamu yararı sağlaması halinde ABD'de 2 yıl boyunca yaşama ve çalışma hakkı elde ediyor.