ABD'de başkanlık yarışı: Harris mi önce Trump mı? Son anketlerde Trump'a soğuk duş

ABD'de başkanlık yarışını Joe Biden'a karşı önde götüren ve 14 Temmuz'da uğradığı suikast girişiminin ardından başkanlığı almasına kesin gözüyle bakılan Donald Trump için işler iyi gitmiyor. Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi ve yerine yardımcısı Kamala Harris'İ aday göstermesinin ardından ABD'de dengeler değişti. Kazanma şansı bir dönem yüzde 70'lere ulaşan Trump, son anketlerde yüzde 50'nin altına gerilemiş görünüyor. Demokratların adayı olması beklenen Harris'in kazanma şansı ise yüzde 53.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’a destek, temmuz ortalarında ulaştığı yüksek seviyelerden gerilemeye devam ediyor.

ABD’de kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump’a destek, temmuz ortalarında ulaştığı yüksek seviyelerden gerilemeye devam ediyor.

En yeni PredictIt anketinin sonuçları, Trump’ın bir ara yüzde 70’e ulaşan kazanma şansının, kısa bir süreliğine yüzde 50’nin altına indiğini gösterdi. PredictIt verilerine göre Demokratların aday adayı Kamala Harris şu anda yüzde 53’lük bir seçilme şansıyla seçimin favorisi konumuna ulaştı.

Bu durum, Bloomberg News/Morning Consult’un son anketinin Harris’in Trump’ın liderliğini seçimin kaderini belirleyecek kilit eyaletlerde (swing states) sildiğini göstermesinin ardından geldi.

Yatırımcılar için ne anlama geliyor?

Yatırımcılar için asıl soru, Trump’ın zaferine yönelik beklentilerin arttığı sırada aldıkları bazı pozisyonlardan vazgeçip geçmeyecekleri olacak.

Getiri eğrisinin dikleşmesine yönelik pozisyonlar, altın, Bitcoin, enerji hisseleri ikinci bir Trump başkanlığına karşı hassasiyetleri nedeniyle dikkate alınan yatırım araçları arasında yer alıyordu.

Trump’ın seçim şansının daha da azalması ya da bir “Harris trade” dalgasının patlak vermesi durumunda bu pozisyonlarda terse dönüş yaşanıp yaşanmayacağı yakından izlenecek.